We zijn bereikbaar: kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons je vraag. Het contactformulier is open. Spring erheen of sluit het formulier.

Stuur ons je vraag

Altijd snel antwoord van onze helpdesk. Ook 's avonds en in het weekend.

Responsive Webdesign, wat houdt het precies in?

En waarom een responsive website beter is

Responsive Webdesign is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van websites. Maar wat is het precies? En waarom is responsive webdesign beter? Op deze pagina vind je een duidelijke uitleg over de voordelen van responsive webdesign en waarom het beter is voor je website en haar bezoekers.

Allereerst: Wat is responsive webdesign?

Volgens Frankwatching, de site die zichzelf uit als “een onafhankelijk crossmediaal platform dat zich richt op kennisdeling rondom online trends, tips & tricks” is responsive webdesign te definiëren als volgt:

RWD is een manier van ontwerpen waarbij geprobeerd wordt gebruikers van verschillende apparaten en schermformaten een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring te bieden. Door de indeling – en de content – te ontwerpen aan de hand van de beschikbare ruimte, ontstaat een ervaring die beter past bij de manier waarop een website wordt bezocht.
Bron

In simpelere termen: Responsive webdesign is een techniek die het mogelijk maakt dat je website ‘krimpt’ en ‘groeit’ naarmate het scherm van de bezoeker groter of kleiner wordt. Bekijk je deze website (die natuurlijk ook responsive is) op je smartphone, dan zie je een versmalde versie van dezelfde site. Op je tablet is hij iets breder en grafischer en op je desktop zie je de volledige weergave.

Responsive Webdesign: Eén website voor al je apparaten

Responsive Webdesign: Eén website voor al je apparaten

Zo hoeft je webdesigner maar één website te maken in plaats van drie en hoef je als bezoeker niet meer in te zoomen op websites die niet gemaakt zijn voor je smartphone en tablet. Responsive webdesign is dé manier om al je bezoekers dezelfde inhoud voor te schotelen, ongeacht met welk apparaat zij je inhoud bekijken.

Bij Hebsite zijn we een kei in het ontwerpen en bouwen van responsive websites. En voor slechts €795 eenmalig + €9 per maand bouwen wij binnen één week een prachtige website die je zelf helemaal bij kunt houden! Bekijk alle voordelen van Hebsite.

Hebsite maakt responsive websites

Lees dit ook

Bij Hebsite sta je er niet alleen voor. Wij zorgen ervoor dat wij binnen de afgesproken tijd een zo functioneel en aantrekkelijk mogelijke website voor jou maken gevuld met de door jou aangeleverde tekstuele inhoud. Vervolgens ga je, na een goede uitleg en het ontvangen van een duidelijke handleiding, zelf aan de slag met eventuele wijzigingen of toevoegingen. Heb je hier hulp bij nodig, dan staan wij altijd voor je klaar. Eén e-mail is genoeg en je hebt altijd dezelfde dag antwoord en een oplossing.

Probeer ons uit, stuur een vraag naar ons en ervaar zelf de snelheid en persoonlijkheid waarmee wij jou te woord staan.

Stuur ons je vraag

image/svg+xml