We zijn bereikbaar: kunnen we je ergens mee helpen? Stuur ons je vraag. Het contactformulier is open. Spring erheen of sluit het formulier.

Stuur ons je vraag

Altijd snel antwoord van onze helpdesk. Ook 's avonds en in het weekend.

Websites met Content Management Systeem (CMS)

Met een gebruiksvriendelijk CMS heb je zonder technische kennis volledig beheer over je site

Globaal gezien zijn er twee soorten websites: Statische websites en dynamische websites.

Statische websites (websites zonder content management systeem)

Het grote verschil tussen statische websites en dynamische websites met CMS is dat een statische website opgebouwd wordt uit fysieke (HTML)-documenten die middels links en menu’s aan elkaar zijn gelinkt, maar wel als afzonderlijk document zijn te bewerken en via je FTP-server te downloaden. Deze pagina’s zijn niet gemakkelijk te bewerken en vereisen enige kennis van HTML, CSS en het gebruik van FTP om bestanden te downloaden en uploaden. Dit is op zich niet zo’n probleem met een website met 2 tekstpagina’s, maar naarmate een website groeit en er meer pagina’s worden toegevoegd, wordt het een hels karwei om telkens elke pagina te updaten wanneer je iets nieuws wilt toevoegen.

Dynamische websites (websites met CMS)

Een dynamische website is een website die vaak door een zogeheten CMS, of een Content Management Systeem wordt beheerd en bijgehouden. Ook zijn er bij websites met een CMS geen fysieke pagina’s aanwezig op de server, het CMS systeem zorgt ervoor dat elke pagina dynamisch wordt opgebouwd op het moment dat een bezoeker een pagina opvraagt in zijn webbrowser.

Een CMS is een online systeem waarmee je de inhoud van een website kunt beheren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de vormgeving en structuur van je website. Een CMS systeem maakt een duidelijke scheiding tussen inhoud, presentatie en structuur en biedt middels rollen en rechten al dan niet toegang tot specifieke onderdelen van het systeem. Dit biedt zekerheid; een auteur kan niet bij de vormgeving en structuur van de website en een designer niet bij de inhoud.

Dit heeft als voordeel dat de beheerder zich alleen maar zorgen hoeft te maken over de inhoud van zijn website en niet over het toevoegen en uploaden van nieuwe HTML-documenten en het aanpassen van een menu op elke pagina, dat gebeurt geheel automatisch. Ook wordt inhoud bij een dynamische website opgebouwd aan de hand van één of meerdere vooraf bepaalde stramienen, zodat de beheerder wel de mogelijkheid heeft een zeer dynamische website op te bouwen zonder lastige code of moeilijke gebruikersinterfaces.

Volgens Builtwith is 65% van de websites op het internet momenteel opgebouwd in een CMS. De verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar gaat groeien en dit is logisch: het bijwerken van een website met een CMS is vele malen eenvoudiger en effectiever dan het bijhouden van een logge en grote statische site met talloze losse documenten.

percentage gebruik CMS

Het percentage van websites met CMS is rond de 65%.

Websites met een goed content management systeem (CMS) scoren!

Als de beheerder van een website zijn website goed bij kan houden, motiveert dat om meer en leukere inhoud toe te voegen. En dit zorgt er natuurlijk voor dat bezoekers regelmatig mooie, nieuwe inhoud voorgeschoteld krijgen. Het systeem waarmee je je website bijwerkt zou je niet in de weg moeten staan, maar juist moeten helpen om leukere inhoud te presenteren aan je bezoekers en hiermee meer succes te behalen met je website.

Het beheersysteem van Hebsite, de Hebsite Tool, is zo’n content management systeem wat je echt helpt om mooiere, succesvollere sites te maken. Bekijk de voordelen en functionaliteiten van de Hebsite Tool en overtuig je zelf over de kracht en eenvoud!

Hebsite, websites met een briljant CMS

Lees dit ook

Bij Hebsite sta je er niet alleen voor. Wij zorgen ervoor dat wij binnen de afgesproken tijd een zo functioneel en aantrekkelijk mogelijke website voor jou maken gevuld met de door jou aangeleverde tekstuele inhoud. Vervolgens ga je, na een goede uitleg en het ontvangen van een duidelijke handleiding, zelf aan de slag met eventuele wijzigingen of toevoegingen. Heb je hier hulp bij nodig, dan staan wij altijd voor je klaar. Eén e-mail is genoeg en je hebt altijd dezelfde dag antwoord en een oplossing.

Probeer ons uit, stuur een vraag naar ons en ervaar zelf de snelheid en persoonlijkheid waarmee wij jou te woord staan.

Stuur ons je vraag

image/svg+xml